5-6-2020

Eczeem

Eczema, ook wel atopisch dermatitis genoemd, is een veelvoorkomende chronische huidaandoening die wordt gekenmerkt door ontsteking en irritatie van de huid. Het komt vaak voor bij kinderen en kan zich ook voordoen bij volwassenen.

Neem vrijblijvend contact met ons op

De informatie die op deze pagina`s is bedoeld om u zo goed mogelijk te helpen. Hoewel we ons best hebben gedaan om de informatie zo accuraat en actueel mogelijk te maken, raden we u aan om altijd een arts of specialist te raadplegen voordat u medische beslissingen neemt op basis van deze informatie. Als u twijfelt of vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Kan homeopathie mijn klachten verminderen?

Symptomen

De symptomen van eczeem zijn onder andere rode, schilferige en jeukende plekken op de huid. De plekken kunnen variëren in grootte en kunnen overal op het lichaam voorkomen, hoewel ze vaak voorkomen op de handen, voeten, armen, ellebogen, knieën, gezicht en nek. De jeuk kan erg intens zijn en kan leiden tot krabben, waardoor de huid verder beschadigd raakt. De jeuk en het er niet goed uitzien, kan de kwaliteit van het leven erg beïnvloeden.

Hoevaak komt het voor?

Ongeveer 15-20% van de kinderen en 1-3% van de volwassenen heeft last van eczeem.

Wat verergert/verbetert de klachten?

De aandoening kan worden verergerd door verschillende factoren, zoals stress, allergenen zoals huisstofmijt of pollen, bepaalde soorten voedsel, droge lucht, irriterende stoffen zoals zeep en wasmiddel, en infecties.

Reguliere behandeling

De behandeling van eczeem omvat vaak het aanbrengen van crèmes, zalven of lotions die corticosteroïden of andere ontstekingsremmende middelen bevatten. Daarnaast kunnen antihistaminica worden voorgeschreven om de jeuk te verlichten. Het is belangrijk om de huid goed te hydrateren en te beschermen tegen irriterende stoffen. In sommige gevallen kan fototherapie worden gebruikt, waarbij de huid wordt blootgesteld aan bepaalde soorten licht.

Eczeem is een chronische aandoening, de behandeling is gericht op het beheersen van de symptomen en het voorkomen van verergering. Het is ook belangrijk om te werken aan het verminderen van stress en het vermijden van mogelijke triggers om de symptomen onder controle te houden.

Homeopathische behandeling

Homeopathie kan eczeem klachten vaak goed behandelen. Dit wel afhankelijk van de duur van de klacht en hoe duidelijk de symptomen zijn. Als de klachten er al langer zijn, dan duurt het langer voordat de eczeem klachten verdwijnen. Bij een homeopathische behandeling wordt er gekeken naar alle klachten. Wanneer iemand bijvoorbeeld ook adhd heeft, dan krijgt deze een ander middel dan iemand die er hooikoorts bij heeft.

Eczeem

Meer weten over dit onderwerp?

Wil je meer informatie over dit onderwerp, klik dan op de onderstaande links:

Ben je opzoek naar een homeopaat?

Onze praktijk is goed bereikbaar vanuit Apeldoorn, Deventer, Zutphen (20 minuten), Arnhem, Hengelo, Zwolle (30 minuten), Enschede en Amersfoort (40 minuten).

Hier vind je informatie over de route en het adres van onze praktijk in: Apeldoorn, Deventer.

Hieronder vind je informatie die het zoeken makkelijker maakt.

Andere artikelen

Bekijk ook de informatie over: medisch 
Urticaria

Urticaria

Artrose

Artrose

Prikkelbare darmsyndroom (PDS)

Prikkelbare darmsyndroom (PDS)

Hoofdpijn

Hoofdpijn

Jicht

Jicht

Reumatoïde artritis

Reumatoïde artritis

Artritis

Artritis

Astma

Astma

Premenstrueel syndroom (PMS)

Premenstrueel syndroom (PMS)

Menopauze / overgang

Menopauze / overgang

Homeopathische behandeling van diverticulitis

Homeopathische behandeling van diverticulitis

Chronisch vermoeidheidssyndroom (ME)

Chronisch vermoeidheidssyndroom (ME)

Hooikoorts

Hooikoorts

Allergie

Allergie

Homeopathische behandeling van galstenen

Homeopathische behandeling van galstenen

Homeopathische behandeling van nierstenen

Homeopathische behandeling van nierstenen