8-7-2020

Burn out

Burn-out is een psychologische toestand die wordt gekenmerkt door een gevoel van emotionele uitputting, cynisme en verminderde prestaties op het werk. Het treedt vaak op als gevolg van langdurige stress en kan ook het gevolg zijn van een gebrek aan erkenning of beloning voor het werk dat wordt verricht.

Neem vrijblijvend contact met ons op

De informatie die op deze pagina`s is bedoeld om u zo goed mogelijk te helpen. Hoewel we ons best hebben gedaan om de informatie zo accuraat en actueel mogelijk te maken, raden we u aan om altijd een arts of specialist te raadplegen voordat u medische beslissingen neemt op basis van deze informatie. Als u twijfelt of vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Kan homeopathie mijn klachten verminderen?

Symptomen

  1. Emotionele uitputting: gevoelens van vermoeidheid, uitputting en een gebrek aan energie.
  2. Somberheid: negatieve, sombere of afstandelijke houding ten opzichte van het werk of de mensen waarmee iemand werkt.
  3. Verminderde prestaties: verminderde productiviteit, concentratieproblemen en moeite om taken af te ronden.

Het onderscheid tussen burn-out en stress is belangrijk. Stress is een normale reactie op uitdagende situaties, terwijl burn-out het gevolg kan zijn van chronische stress die niet goed wordt behandeld.

Hoevaak komt het voor?

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 14% van de Nederlandse beroepsbevolking last heeft van burn-out klachten. Het komt dus vrij veel voor. Het komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en wordt geassocieerd met werkdruk, te weinig zelfstandigheid, het niet goed aangeven van grenzen en een gebrek aan sociale steun op het werk.

Wat verergert/verbetert de klachten?

Factoren die burn-out kunnen verergeren zijn onder meer gebrek aan slaap, ongezonde voeding, weinig beweging en een gebrek aan sociale steun.

Regulier behandeling

Behandeling van burn-out kan onder andere bestaan uit psychologische interventies zoals cognitieve gedragstherapie en mindfulness training. Ook kan het belangrijk zijn om de oorzaken van de stress aan te pakken en te werken aan betere coping mechanismen. In sommige gevallen kan tijdelijk vermindering van de werkdruk of zelfs een tijdelijke onderbreking van het werk noodzakelijk zijn.

Homeopathische behandeling

Homeopathie kan het herstel van een burn-out in belangrijke mate ondersteunen of een burn-out voorkomen. Homeopathie werkt op een milde manier en de consulten verschaffen ook inzicht in de situatie. De gesprekken werken verhelderend, je wordt je meer bewust van het ziekte proces. Een homeopathisch middel wordt voorgeschreven op basis van de unieke mentale, emotionele en fysieke klachten. Hierdoor past het middel bij jou als persoon. Daarnaast kunnen voeding en leefstijladviezen ook deel uitmaken van de behandeling. Hierdoor zie je dat mensen beter in hun energie komen en een betere weerstand krijgen.

Burn out

Meer weten over dit onderwerp?

Wil je meer informatie over dit onderwerp, klik dan op de onderstaande links:

Ben je opzoek naar een homeopaat?

Onze praktijk is goed bereikbaar vanuit Apeldoorn, Deventer, Zutphen (20 minuten), Arnhem, Hengelo, Zwolle (30 minuten), Enschede en Amersfoort (40 minuten).

Hier vind je informatie over de route en het adres van onze praktijk in: Apeldoorn, Deventer.

Hieronder vind je informatie die het zoeken makkelijker maakt.

Andere artikelen

Bekijk ook de informatie over: psychologie 
Nachtmerries

Nachtmerries

Adhd en add

Adhd en add

Angst- of paniekstoornis

Angst- of paniekstoornis

Geschiedenis van het gebruik van dromen in de geneeskunst

Geschiedenis van het gebruik van dromen in de geneeskunst

Slaapstoornissen of slaapproblemen

Slaapstoornissen of slaapproblemen

Premenstrueel syndroom (PMS)

Premenstrueel syndroom (PMS)

Overeenkomst en verschillen tussen homeopathie en Jung

Overeenkomst en verschillen tussen homeopathie en Jung

Carl Gustav Jung

Carl Gustav Jung

Depressie

Depressie