21-4-2022

Bioresonantie en homeopathie

Bioresonantie is gebaseerd op het idee dat elk orgaan, elke cel en elk weefsel in het lichaam een specifieke frequentie of trilling heeft. Wanneer het lichaam uit balans is, kunnen deze trillingen verstoord raken, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen. Bioresonantie maakt gebruik van gespecialiseerde apparaten die deze trillingen kunnen meten en corrigeren.

Neem vrijblijvend contact met ons op

De informatie die op deze pagina`s is bedoeld om u zo goed mogelijk te helpen. Hoewel we ons best hebben gedaan om de informatie zo accuraat en actueel mogelijk te maken, raden we u aan om altijd een arts of specialist te raadplegen voordat u medische beslissingen neemt op basis van deze informatie. Als u twijfelt of vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Kan homeopathie mijn klachten verminderen?

De procedure begint meestal met een grondige evaluatie van de gezondheidsgeschiedenis en symptomen van een persoon. Vervolgens worden elektroden op de huid geplaatst, meestal op handen, voeten of het hoofd. Deze elektroden zijn verbonden met het bioresonantie-apparaat, dat de trillingen in het lichaam kan meten en analyseren.

Op basis van de metingen kan het bioresonantie-apparaat specifieke frequenties genereren om de verstoorde trillingen in het lichaam te neutraliseren. Deze frequenties worden vervolgens via de elektroden aan het lichaam teruggegeven om het evenwicht te herstellen. Het doel is om het lichaam te ondersteunen bij het zelfherstellend vermogen en om de gezondheid en het welzijn te bevorderen.

Bioresonantie behandelt het lichaam als een geheel en richt zich op het herstellen van de balans op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Het is gericht op het aanpakken van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Het kan worden aangepast aan de individuele behoeften van elke persoon. Het apparaat kan specifieke metingen en frequenties genereren op basis van de unieke biochemie en trillingen van het lichaam van een persoon.

Bioresonantie is een niet-invasieve benadering van gezondheidszorg. Er zijn geen naalden, medicijnen of chirurgische ingrepen bij betrokken. Het is over het algemeen pijnloos en comfortabel voor de persoon die de behandeling ondergaat.

Het kan worden gebruikt bij een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen, waaronder allergie├źn, spijsverteringsproblemen, chronische pijn, stressgerelateerde aandoeningen en meer. Het kan ook worden gebruikt als een ondersteunende therapie naast andere medische behandelingen.

Bioresonantie binnen de homeopathie

Bij bioresonantie binnen de homeopathie wordt het bioresonantie-apparaat gebruikt om de energetische trillingen van homeopathische middelen te meten en te analyseren. Het idee achter het gebruik van bioresonantie in de homeopathie is dat het kan helpen bij het selecteren van het meest geschikte homeopathische middel voor een persoon op basis van hun individuele trillingen en energetische behoeften. Het kan ook helpen bij het bepalen van de juiste potentie of verdunning van het homeopathische middel. De selectie van een homeopatisch middel op basis van een bioresonantie apparaat past alleen niet binnen de klassieke homeopathie. Binnen de homeopathie wordt het middel alleen op basis van het totaalbeeld van de klachten van de patient gekozen.

Bioresonantie en homeopathie

Meer weten over dit onderwerp?

Wil je meer informatie over dit onderwerp, klik dan op de onderstaande links:

Ben je opzoek naar een homeopaat?

Onze praktijk is goed bereikbaar vanuit Apeldoorn, Deventer, Zutphen (20 minuten), Arnhem, Hengelo, Zwolle (30 minuten), Enschede en Amersfoort (40 minuten).

Hier vind je informatie over de route en het adres van onze praktijk in: Apeldoorn, Deventer.

Hieronder vind je informatie die het zoeken makkelijker maakt.

Andere artikelen

Bekijk ook de informatie over: homeopathie 
Groeipapier

Groeipapier

Antroposofische geneeskunde en homeopathie

Antroposofische geneeskunde en homeopathie

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Verschil tussen een homeopaat en homeopatisch arts

Verschil tussen een homeopaat en homeopatisch arts

Stromingen binnen de homeopathie

Stromingen binnen de homeopathie

Waaraan voldoet een goede homeopaat?

Waaraan voldoet een goede homeopaat?

Thermodynamica en vitalisme

Thermodynamica en vitalisme

Homeopathie en systeemkunde

Homeopathie en systeemkunde

Paracelsus

Paracelsus

Vitalisme

Vitalisme

Overeenkomst en verschillen tussen homeopathie en Jung

Overeenkomst en verschillen tussen homeopathie en Jung

Orthomoleculaire geneeskunde en Homeopathie

Orthomoleculaire geneeskunde en Homeopathie

Samuel Hahnemann: De grondlegger van Homeopathie

Samuel Hahnemann: De grondlegger van Homeopathie