23-4-2023

Adhd en add

ADHD staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder en is een neurobiologische stoornis

Neem vrijblijvend contact met ons op

De informatie die op deze pagina`s is bedoeld om u zo goed mogelijk te helpen. Hoewel we ons best hebben gedaan om de informatie zo accuraat en actueel mogelijk te maken, raden we u aan om altijd een arts of specialist te raadplegen voordat u medische beslissingen neemt op basis van deze informatie. Als u twijfelt of vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Kan homeopathie mijn klachten verminderen?

Symptomen

  • Moeite om de aandacht vast te houden
  • Impulsiviteit
  • Hyperactiviteit (bij ADHD)
  • Problemen met het organiseren en voltooien van taken
  • Vergeetachtigheid
  • Onrust

Deze symptomen kunnen in verschillende mate voorkomen bij mensen met ADHD en kunnen van invloed zijn op het dagelijks functioneren op school, werk en in relaties.

Oorzaken

De oorzaken van ADHD zijn nog niet volledig bekend, maar het wordt verondersteld dat het een combinatie is van genetische en omgevingsfactoren. Het kan ook worden beïnvloed door factoren zoals voeding, roken tijdens de zwangerschap en vroeggeboorte.

Hoevaak komt het voor?

In Nederland heeft ongeveer 3-5% van de kinderen en 2-4% van de volwassenen ADHD.

Verschil ADD en ADHD

ADD is een subtype van ADHD. Mensen met ADHD kunnen moeite hebben om stil te zitten, impulsief handelen en kunnen zich moeilijk concentreren. Mensen met ADD hebben voornamelijk moeite met aandacht en concentratie, zonder de hyperactieve of impulsieve symptomen die bij ADHD voorkomen.

Behandeling

ADHD kan worden behandeld met medicatie, zoals stimulerende middelen, en/of therapie, zoals cognitieve gedragstherapie. Medicatie kan helpen om de symptomen van ADHD te verminderen en de concentratie en organisatie te verbeteren. Therapie kan helpen bij het ontwikkelen van copingvaardigheden en het verbeteren van sociale vaardigheden. De behandeling van ADHD kan individueel. Het is belangrijk om samen met een arts of specialist te werken aan een behandeling die het beste bij de persoon past.

Naast medicatie en therapie kunnen ook andere aanpassingen en strategieën helpen bij het omgaan met ADHD, zoals het aanbrengen van structuur en routine, het verminderen van afleidingen en het gebruik van hulpmiddelen zoals planners en reminders.

Homeopathische behandeling

Mensen met ADHD kunnen veel baat hebben bij homeopathie als ondersteunende therapie, maar er zijn een aantal factoren die het lastiger kunnen maken.

Bij ADHD is het de vraag in hoeverre de patient zelf last heeft van ADHD. Het kan voorkomen dat alleen de omgeving last ervan heeft en de patient niet.

Als iemand al heel lang ADHD heeft dan wordt het moeilijker om het te behandelen dan iemand die het pas net heeft. Komt ADHD (deels) door bijvoorbeeld een beschadiging van de hersenen dan kan homeopathie deze beschadiging niet wegnemen. Verder is het zo dat als de thuissituatie weinig structuur biedt (structuur is voor mensen met adhd belangrijk), dan kan homeopathische behandeling moeilijker werken.

Naast een reguliere behandeling kan ook een homeopathische behandeling worden gestart om zo eventuele bijwerkingen en de adhd klachten zelf te verminderen.

Adhd en add

Meer weten over dit onderwerp?

Wil je meer informatie over dit onderwerp, klik dan op de onderstaande links:

Ben je opzoek naar een homeopaat?

Onze praktijk is goed bereikbaar vanuit Apeldoorn, Deventer, Zutphen (20 minuten), Arnhem, Hengelo, Zwolle (30 minuten), Enschede en Amersfoort (40 minuten).

Hier vind je informatie over de route en het adres van onze praktijk in: Apeldoorn, Deventer.

Hieronder vind je informatie die het zoeken makkelijker maakt.

Andere artikelen

Bekijk ook de informatie over: psychologie 
Nachtmerries

Nachtmerries

Angst- of paniekstoornis

Angst- of paniekstoornis

Geschiedenis van het gebruik van dromen in de geneeskunst

Geschiedenis van het gebruik van dromen in de geneeskunst

Slaapstoornissen of slaapproblemen

Slaapstoornissen of slaapproblemen

Premenstrueel syndroom (PMS)

Premenstrueel syndroom (PMS)

Overeenkomst en verschillen tussen homeopathie en Jung

Overeenkomst en verschillen tussen homeopathie en Jung

Carl Gustav Jung

Carl Gustav Jung

Burn out

Burn out

Depressie

Depressie