Een homeopathische behandeling is altijd een behandeling op maat. Ik ga met u in gesprek en wil behalve uw klachten nog veel meer van uw weten. Ik wil weten wie u bent. Op basis van het totaal beeld bepaal ik welke homeopathische geneesmidelen u nodig hebt. Stel dat u met hoofdpijn klachten bij mij komt net als bijvoorbeeld uw buurvrouw, dan is de kans groot dat u beiden een ander geneesmiddel voorgeschreven krijgt. U hebt misschien wel dezelfe klachten maar u hebt waarschijnlijk niet dezelfde persoonlijkheid. Dit maakt dat het ene homeopathische medicijn bij de één heel goed helpt maar bij iemand anders met soortgelijke klachten geen reacties geeft. Homeopathie is maatwerk
Het doel van een homeopathische behandeling is niet alleen dat u van uw klachten afkomt maar dat u zich over het algemeen prettig voelt.

Hoe lang duurt een behandeling?

Afhankelijk van de ernst van uw klachten en het verloop van het ziektebeeld zal een behandeling korter of langer duren. Het termijn tussen de consulten is in het begin 4-8 weken. Later zullen de afspraken minder frequent gepland worden. Bij acute klachten wil ik op korte termijn een verbetering zien. Bij chronische klachten kan dit wat langer duren. Ondanks dat de genezing misschien even op zich laat wachten wil ik toch zien dat er op redelijk termijn een verbetering van de klachten merkbaar zijn. Elk consult opnieuw kijken we of de genezing vordert. 
Mocht onverhoopt de behandeling niet het gewenste resultaat geven dan wordt dit met u besproken. Ik kan uw probleem, in overleg met u, voorleggen aan een collega of samen met u kijken of een ander soort behandeling of een andere homeopaat meer passend is in uw geval. Ook kunnen bepaalde klachten leiden tot een verwijzing naar uw huisarts. Dit hoeft geen einde te betekenen van de homeopathische behandeling maar sommige klachten vragen om opheldering over wat er medisch aan de hand is.

Meer weten over homeopathie kijk dan eens op:
www.nvkh.nl
www.kvhn.nl

Voor wie?

Mensen

Homeopathie is geschikt voor iedereen, mannen en vrouwen, jong en oud. 

Dieren

Behalve mensen reageren ook dieren heel goed op een homeopathische behandeling. Ik heb hier ruimschoots ervaring mee. U bent dus van harte welkom met uw hond, kat, paard of anders.

Planten

Zelfs planten reageren op homeopathie. Homeopathie is dus een geneeswijze met onbegrensde mogelijkheden. De begrenzing wordt door onszelf en door onze onwetendheid gevormd. Ik ben nu enige jaren bezig met het homeopathisch ondersteunen en behandelen van wijnstokken in de wijngaarden van Wijngoed de Reestlandhoeve. De eerste resultaten zijn opmerkelijk en zeer hoopgevend. Er is echter nog veel om uit te zoeken. Voor de landbouw en voor ons allemaal kan dit van grote betekenis zijn.